Автоключове с Електроникa

Изработка на Резервен Ключ, какво преставлява?

Изработка на Резервен Ключ се осъществява, когато старият е загубен или откраднат, когато има необратима повреда в електрониката или по желание на клиента, ако той иска да има дубликат на стария си ключ.

Услугата “Изработка на резервен ключ” включва няколко важни етапа.

– Извличане на секюрити код
– Подготовка на ключ
– Обучение на ключ

Извличането на секюрити код и обучението на ключ са доста сложни операции. В най-общи линии трябва да знаете, че чипът или така нареченият транспондер и имобилайзерът на автомобила Ви си кореспондират чрез специален секюрити код и колата може да бъде запалена само, ако този код бъде разпознат и се деактивираимобилайзер системата.

Колкото е по-нов автомобилът, толкова повече защитите на имобилайзер системата са по-сложни, а секюрити кодовете и информацията, която съдържа един ключ е много по-подробна. Пример за това са чиповете тип rolling code, в които секюрити кодът не е фиксиран, а има постоянна обмяна на данните и ротиране на страниците с тях при всяко запалване на автомобила. Такъв чип например не може да се дублира.

В електрониката на ключовете на най-съвременните автомобили вече се съдържа и информация, далеч по-сложна от секюрити кода. Например номера на шасито и други данни за спецификите на автомобила, които ако не бъдат прочетени и разпознати от имобилайзера, няма да може да стартирате двигателя. С тези данни почти винаги разполага само производителят.

За да може да бъде изработен нов ключ, тази информация трябва да бъде разчетена. Това може да се случи само със специализирана диагностична ключарска апаратура. Информацията може да бъде разчетена и екстрактването на секюрити кода става или чрез такава апаратура през ОБД буксата или трябва да бъде свален модулът. След това ключът се програмира и отново през ОБД буксата се записва новата информация от ключа.

Ключарски център Praktikey Варна разполага със специализирана техника и софтуер за автомобилна диагностика за следните услуги:

Изработка на резервен ключ.
Възстановяване на изгубен ключ.
Ремонт на автоключове.
Подмяна на кутийка за ключ и дистанционно.
Обучение на дистанционно.
Изключване на имобилайзер.
Декодиране и смяна на механичен код.
Отключване на автомобил и блокирала ключалка.

Демонтаж и монтаж.
Монтаж и ремонт на модул за централно заключване.

Ремонт на брава и ключалка.
Мобилен ключарски сервиз.

Аварийните ни екипи са на Ваше разположение от понеделник до петък: 08:30 – 19:30 ч. и събота: 09:00 – 18:30
Аварийни телефони: 0884 305 334 | 0882 024 445

Харесайте ни във Facebook!

Такса оглед и консултация на място: 20 лв.

* Цената се определя след оглед и консултация. Всеки случай може да се различава ценово.